Siz ya da bildiğiniz herhangi bir başka kişi tüm gerekli nedenlere rağmen diş hekiminden kaçınıyor mu?
Bu dental endişe ve kaygı kendisine bir isim verildikten sona oldukça yaygın hale gelmeye başladı.
Dentofobi: diş hekimi korkusu. Bu korkunun var olmasının birçok nedeni vardır ancak iyi sayılabilecek haber ise şudur ki her zaman bir umut vardır! Artık korku duyan hastaları yeniden diş hekimi koltuğuna oturtmak için kullanılabilecek bir lazer bulunmaktadır.
Daha Fazlasını Söylemek Gerekirse…
Waterlase, delici dental aletlerin yerine kullanılabilen BIOLASE® Technoogy tarafından üretilen devrim niteliğinde bir alettir. Lazer hidrokinetik enerji kullanarak dişleri kesmektedir. Waterlase, dişe doğru yöneltildiğinde lazer ışını kullanarak enerji verir ve onu harekete geçirir böylece diş minesi, dentin ve diş çürüklerini kaldırabilir.
Bu hassas lazer yalnızca diş hekimlerinin delici dental aletlerinin rahatsızlık verici sesinin ve yaydıkları titreşimin yerini almamakta aynı zamanda iğneye duyulan ihtiyacı da ortadan kaldırmaktadır. Dental tedavi gerçekleştirilirken Waterlase ile anesteziye çoğu zaman gerek duyulmamaktadır.
Lazer diş hekimliği anestezi ihtiyacını tamamen ortadan kaldıramamaktadır ancak her bir vaka kişisel bazda ele alınmaktadır. Lazerin kendisi dişler üzerinde geçici bir ağrı kesici etkisi oluşturmaktadır. Başka bir deyişle kendiliğinden hissizleştirmektedir.
Waterlase’in sert dokular (dişler) üzerinde kullanılabilmesi 1998 yılında kabul edilmiştir. Yalnızca iki yıl sonrasında da bu dental araca, diş eti hastalıkları da dahil olmak üzere tüm oral dokular üzerinde kullanılmak üzere izin verilmiştir. Aslında lazerden gelen ısı diş etlerinin kanamasını durdurmaktadır, kanın pıhtılaşmasına yardım etmektedir ve böylece hissedilen ağrıyı azaltmakta ve iyileşme süresini kısaltmaktadır.
Waterlase Neler Yapabilmektedir?
-Herhangi delici bir dental alet kullanmaksızın ve ağrı oluşturmaksızın aşırı kolay bir şekilde tedavi. -Lazeri sağlıksız doku üzerinde kullanmaya başladığınızda hastanın sinirlerini bozucu dental aletlerin motor sesleri yerine hafif bir mısır patlama sesi duyabilirsiniz.
-Birçok vakada iğne kullanımına gerek yoktur. İşlem gören su hafif bir uyuşukluğa sebep olur ve anesteziyi gereksiz kılar.
-Son ancak aynı derecede önemli olarak Waterlase, delici dental aletlerden çok daha güvenlidir.
Nasıl daha güvenli olduğu sorusunu sorarsak, delici aletler hasta travmatik bir etki yaratırlar. Isı artışına sebep olarak diş çürüğünün etrafındaki alan çevresinde küçük mikro çatlaklar oluşmasına neden olurlar. Diş hekiminiz dental çürükleri kazıyarak uzaklaştırmaya çalıştığında titreşimler, çürüğün etrafındaki sağlıklı diş üzerinde onarılamaz zararlar verebilmektedir. Sonrasında bu küçük çatlaklar diş sağlığınız üzerinde ciddi etkiler oluşturabilmektedir. Waterlase, diş hekimliği çalışmalarında sıradaki evrimsel aşamasındadır. 20 yıl içerisinde çocuklarımız diş hekimlerinin delici aletlerinden korkmayı bilmeyeceklerdir zira uzun dönemde bu tür etkiler unutulacaktır.
Dişhekimi.com