Cuma , 22 Kasım 2024

Üniversitede güvenlik görevlisiydi, doktor oldu

universitede_guvenlik_gorevlisiydi_doktor_oldu13728521240_h1045385

Denizli Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ)’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Abdullah Özkaya, azmederek tıp fakültesi kazandı.

Hem çalışıp hem okuyarak bitirdi ve doktor oldu.Â İşÂ hayatına, 2000 yılında Adalet Bakanlığı’nda bekçi kadrosunda memur olarak başlayan Özkaya, çalışırken PAÜ Tıp Fakültesi’ni kazandı. Birkaç aylık bekçiliğin ardından Denizli’ye tayin edildi.Denizli Adliyesi’nde de kısa bir süre çalışan Özkaya, PAÜ güvenlik birimine yatay geçiş yaptı. 2001 yılında güvenlik görevlisi olan Özkaya, aynı yıl üniversite sınavına girdi ve tıbbı kazandı.

PAÜ’de hem çalışan hem de zor bir bölüm olan tıpta okuyan Abdullah Özkaya, 12 yıl sonra doktor olma hayaline kavuştu. Yıllarca vardiyalı olarak geceleri bekçi, gündüzleri tıp öğrencisi olan Özkaya, “Üniversiteyi kazanacağımdan emindim. Eğitim ve iş hayatımda ailemden çok destek gördüm. Gündüzleri okudum, geceleri ise mesai yaptım. 2009 yılında evlendim. Biraz zor bir süreçti ama değdi.” şeklinde konuştu.

Üniversite okurken her kesimden arkadaş edindiğini anlatan Özkaya, “Hem okuyup hem çalışmanın zor geldiği zamanlar da oldu. Arkadaşlarım bu konuda en büyük yardımcımdı. İşim, hiçbir zaman okumama engel olmadı. Okul arkadaşlarım, derslere çok eğilimli yapıya sahipti. Güvenlikçi olduğum için herhangi gizli bir olayı benden saklarlardı. Hem güvenlikçi hem tıp öğrencisi olmam dikkat çekiyordu. Bazı arkadaşlarımın aileleriyle de tanıştım.” dedi.

Hedefinin, güvenlikçi olarak yıllarca görev yaptığı PAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde uzman olarak kalmak olduğunu vurgulayan Özkaya, hayat hikayesinin etrafındaki kişilere ilginç geldiğini, tıp eğitimine üç yıl da ara verdiğini ve bu sırada evlendiğini anlattı: “1,5 yaşında kızım var. TUS’a girip anestezi alanında kariyerimi devam ettirmek istiyorum.” diye konuştu.

Elde ettiği başarıdan dolayı Abdullah Özkaya’yı tebrik eden PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı da bu hikayenin, PAÜ Kariyer Günleri kapsamında yıl içinde düzenlenen, işadamlarının başarılarını konu alan seminerlerde konuşulması gerektiğini söyledi. Rektör Bağcı, “Tıp fakültesinde en ufak bir adım bile atlansa mezun olunamıyor. Bunun ötesinde evli ve çocuk sahibi olmak, başarıyı engelleyecekken tetikleyici olmuş. Abdullah’ın evli ve çocuk sahibi olması, vardiyalı çalışması onu yıldırmamış, aksine başarıya giden yolda uyarıcı olmuş, doping etkisi yapmış. Bu başarı öyküsünün dillendirilmesi, birçok kişiye örnek olacaktır. Abdullah, kararlı bir insan. Bundan sonraki yaşamı daha kolay ve rahat geçecektir. Anestezideki başarısını bundan sonra beraber katlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: CİHAN

haber7

Bir yanıt yazın