Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çoğunluğu pratisyen hekimlerden oluşan aile hekimlerinin uzmanlaşmalarının teşvik edilmesi amacıyla torba kanunda önemli bir düzenleme yaptıklarını açıkladı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Engelli Bireyler İçin Hizmetlerin Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında ‘Toplum Ruh Sağlığı Hizmeti: Sosyal İçermeye Doğru’ başlıklı uluslararası konferansın açılışı yapıldı. 2-3 Ekim tarihlerinde Rixos otelde gerçekleştirilecek konferansın açılışına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Dr Maria Cristina Profili, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean-Maurice Ripert ve birçok davetli katıldı.
Konferansın açılış töreninin ardından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “Bazı basın yayın organlarında yeni bir düzenleme ile aile hekimlerin uzmanlaşma imkanı tanıyan bir çalışma ile ilgili haberler yer alıyor. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?” şeklindeki soruya Müezzinoğlu, “Temmuz ayında çıkartmayı planladığımız sağlıkkomisyonundan geçen ve genel kurula gelen ama yasalaştıramadığımız bir torba kanun var.
İnşallah önümüzdeki hafta bu torba kanunun genel kurula gelmesini ümit ediyoruz. Ama bu ayın içinde olmazsa bayram sonrası gelecek. Bu torba kanun içinde aile hekimleri ile ilgili yeni bir düzenleme yapmayı planlıyoruz. Şuan YÖK’le görüşüyoruz. Çalışmalar devam ediyor.
Aile hekimiarkadaşlarımızın büyük çoğunluğu pratisyen hekim. Onlara kanun hükmündeki kararname ile uzaktan eğitimle uzmanlık yapabilme hakkı vermiştik. Önümüzdeki dönemde uzaktan eğitimle uzmanlık yapabilmeleri için biraz daha teşvik edici olabilmesi için mecburi hizmetle ilgili bir düzenleme planlıyoruz. Çünkü onlar şuan aile hekimi. Aile hekimi uzmanı olduklarında mecburi hizmet var.
Uzman olmadıkları zaman zaten aile hekimliği yapıyorlar dolayısıyla bu nedenle pratisyen hekim arkadaşların meslekleri pratisyen hekim statüsü ve aile hekimi fonksiyonu ile devam ettirmeleri değil tam anlamıyla aile hekimi uzmanlığı statülerini alarak devam etmelerini istiyoruz.
O nedenle mecburi hizmetlerini aile hekimliği yaptıkları yerde yapmış kabul etme gibi bir düzenleme üzerinde çalışıyoruz.Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne torba kanunumuz geldiğinde bunu da getirmeyi planlıyoruz. Şayet meclisin teveccühü olursa da aile hekimlerimize bu anlamda bir düzenleme ve uzman olma hakları zaten var bunun pratiğinin güçlenmesine destek olacağız.” cevabını verdi.
Haber3
Bir yorum
Pingback: Uzaktan Eğitim ile Aile Hekimi Uzmanı olanlara MECBURİ HİZMET YOKTUR! | Fizik Tedavi , Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon