Cuma , 24 Ocak 2025

Torba Yasa tasarısı Meclis’ten geçti, Aile hekimlerine nöbet yasalaştı!

aile-hekimleri-1-temmuzdan-itibaren-randevulu-4775970_8758_o
‘Torba Yasa tasarısı Meclis’ten geçti… Torba Yasa’da neler var ?Torba Yasa, son haberler, Torba yasa taşeron işçi, Torba Yasasında neler var? Torba yasa maddeleri. Torba Yasa Vergi Affı (Torba Yasa haberleri)Torba Yasa erken emeklilik. Torba yasa tüp bebek… Torba Yasa kararları – Torba Yasa 9 Eylül 2014 haberleri. Torba yasa nihayet meclis gündemine geldi. 20 Milyon kişi Torba Yasada çıkacak yasaları bekliyor. Torba yasası son dakika haberleri haberkita.com da


Soma faciasının ardından Meclis’te büyük tartışmalarla hazırlanan ve aylardır çıktı çıkacak denen torba yasa bu sabaha karşı yasalaştı. Torba Yasa 10.09.2014 Çarşamba günü yasalaştı. Torbadan neler çıktı? Torba yasa ile neler kabul edildi, Torba yasada yer alan maddeler haberimizde. İşte yasalaşan torba yasa ve maddeleri. 99 gün sonra torba yasa yasalaştı. 148 maddeden oluşan ‘Torba Kanun’ 99 günün ardından bugün 231 kabul,17 ret oyuyla kabul edilerek sonunda yasalaştı. 

Elektrik borçlarına af ve taksit

Madencilere yeni yıla kadar değişiklik yok yeni yılda düzenlemeler geçerli. çalışan işçilerde kıdem şartı aranmıyor. yeraltında bir gün dahi çalışanlar kıdem tazminatından yararlanacak.
esnaf vergileri silinmiyor. vergi asıllarının tamamı ve cezaların tamamı yeniden yapılandırılacak ve 18 eşit takside bölünerek devlete ödenecek. Devlet taksitlte de olsa ödeyin diyor
Devletten 120 liranın altında ceza almışsanız siliniyor. sigara için kesilen cezalar affedilmiyor. 
Soma ile ilgili maddelere gelince; maden kazasında ölenlerin eşi veya çocuklarından birisi kamuda istihdam edilecek, madencilerin borçları silinecek. 

40 bin atamanın 35bini yeni yıla kadar yapılacak 

4Clilerle ilgili özelleştirme uygulamaları ile anlaşmaları feshedilen personele malulluk aylığı bağlanacak, bu aylık bağlanana kadar başka kurumlarda istihdam edilecekler
aile hekimlerinin çalışma saatleri yenilendi. nöbet tutmaları yasal haline getirildi.
eve temizliğe çağırılan kadınlar 10 günden fazla çalıştırılıyorsa sigortalı yapılacak yoksa asgari ücret tutarında her ay ceza ödenecek. 
milletvekillerinin emekliliği ile eklenmek istenen düzenlemeden vazgeçildi.
internet erişiminin engellenmesi kararı gerektiğinide 4 saat içinde verilecek. 
Türkiye’ni en kıymetli arazisi Ataşehir Belediyesi’nden alınarak Ümraniye Belediyesi’ne verildi. 
Taşeronlaşmanın önünü açacağı iddia edilen tartışılan madde yasalaştı. Kamuda çalışan taşeronlarla 3 yıllık sözleşme yapılabilecek yani taşeronlaşma daha da kolaylaştı. nda görüşülen ve kamuoyunda ‘Torba Kanun’ tasarısı olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın görüşmeleri tamamlandı. Tasarı’ TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Soma’daki faciadan sonra madencilere, esnaftan öğretmene, taşeron işçiden emekliye kadar yaklaşık 20 milyon kişiyi ilgilendiren düzenlemeleri içeren tasarı, 99 günün ardından Genel Kurul’da kabul edildi.

3 Haziran 2014 tarihinde Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlanan ve 37 günlük görüşmenin ardından 10 Temmuz günü komisyondan geçen ‘Torba Kanun’ 15 Temmuz günü Genel Kurula geldi. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 13 Ağustos tarihinde TBMM’nin 1 Ekim’e kadar tatil kararı almasının ardından ‘Torba Kanun’ görüşmeleri yeni yasama yılına bırakılmıştı. Ancak Ak Parti’nin Genel Kurulu olağanüstü toplantıya çağırmasının ardından kanun tasarısı görüşmeleri geçtiğimiz pazartesi günü tekrar kaldığı yerden devam etti. 148 maddeden oluşan ‘Torba Kanun’ 99 günün ardından bugün 231 kabul,17 ret oyuyla kabul edilerek yasalaştı. 

TORBA TASARI DA NELER VAR?

Genel Kurul’da kabul edilen ‘Torba Kanun’a göre artık yeraltı işlerinde çalışan işçilerde kıdem şartı aranmayacak. Yeraltı işlerinde bir gün bile çalışanlar kıdem tazminatı almaya hak kazanacaklar. 

Yeraltındaki çalışma süresi haftada en fazla 36 saat olacak, günlük çalışma süresi ise 6 saati geçemeyecek. Yeraltın madenlerinde çalışan işçiler için emeklilik yaşı 55’ten 50’ye düşürülecek. Tüp bebek deneme sayısı 2’den 3’e yükseltilecek. 

 

Vergi, prim, ceza gibi borçlar yapılandırılacak. Bazı kamu alacaklarında faiz, cezai faiz, gecikme faizi, gecikme zammı Yİ-ÜFE oranları esas alınarak yeniden hesaplanacak. Vergi cezalarının silinmesi söz konusu olmayacak. Vergi asıllarının tamamı, cezaların tamamı yeniden yapılandırma kapsamında tahsil edilecek. 

Manisa’nın Soma İlçesi’ndeki maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin eş ya da çocuklarından birisi, eşi veya çocuğu yoksa kardeşlerinden birisi olmak üzere, bir kişiye istihdam sağlanacak. Maden kazasında hayatını kaybedenlerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan bütün borçları silinecek ve hak sahibine aylık bağlanacak. 

31 Aralık 2014 tarihine kadar ise 35 bin öğretmen atanacak.

 

Soma faciasının ardından Meclis’te büyük tartışmalarla hazırlanan ve aylardır çıktı çıkacak denen torba yasa bu sabaha karşı yasalaştı. Torba Yasa 10.09.2014 Çarşamba günü yasalaştı. Torbadan neler çıktı? Torba yasa ile neler kabul edildi, Torba yasada yer alan maddeler haberimizde. İşte yasalaşan torba yasa ve maddeleri. 99 gün sonra torba yasa yasalaştı. 148 maddeden oluşan ‘Torba Kanun’ 99 günün ardından bugün 231 kabul,17 ret oyuyla kabul edilerek sonunda yasalaştı. 


BORÇLARA YAPILANDIRMA


Vergi, prim, ceza gibi borçlar yapılandırılacak.


Bazı kamu alacaklarında faiz, cezai faiz, gecikme faizi, gecikme zammı Yİ-ÜFE oranları esas alınarak yeniden hesaplanacak. Vergi cezaları silinmeyecek; vergi asıllarının tamamı, cezaların tamamı yapılandırma kapsamında tahsil edilecek.


120 TL’nin altındaki trafik cezalarının tahsilinden vazgeçilecek.


12 TL’nin altındaki karayolu geçiş ücreti cezası alınmayacak.


40 bin öğretmen atanacak. 65 yaşını dolduranlara yersiz ödenen aylıklar ile bunlardan doğan ceza ve faizler silinecek.


Mavi Kartlı olarak adlandırılan gurbetçilere de SGK’ya davasız borçlanma hakkı getirilecek.


Özelleştirme uygulamaları nedeniyle iş akitleri, kamu ya da özel sektör işverenlerince feshedilen ve diğer kamu kuruluşlarına nakil hakkı bulunmayan personel de yaşlılık ya da malüllük aylığı almaya hak kazanıncaya kadar istihdam edilecek.


Ev hizmetlerinde aynı kişi yanında ay içinde 10 günden az çalışanlar için günlük kazanç alt sınırının yüzde 2’si oranında iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi, çalıştıranlar tarafından ödenecek.


1 GÜNE TAZMİNAT


Yeraltı maden işlerinde çalışan işçilerin emeklilik yaşı 55’ten 50’ye düşürülecek. Yıpranma hakkı düşünüldüğünde madencinin emeklilik yaşı 43’e kadar inebilecek. İşçilerin yeraltındaki çalışma süresi haftada en çok 36 saat olacak. Günlük çalışma 6 saati geçemeyecek.


Yeraltı işlerinde çalışan işçilerde kıdem şartı aranmayacak. 1 gün dahi çalışanlar kıdem tazminatından yararlanacak.

ESNAF RAHAT NEFES ALACAK


Torba yasa ile borcunu yapılandıran Bağ-Kur’lular, bu şekilde günleri tamamlanıyorsa emeklilik işlemlerini başlatacak. Yasayla, son 5 yılında işçi olarak çalışanlara işçi statüsünde emeklilik yolu açılıyor. Bu kapsamdaki 70 bin Bağ-Kur’lunun emekliliğinin önündeki engel kalkacak.


Çalışan emeklilerin Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) borçlarına da yapılandırma imkanı sunulacak. Bağ-Kur’lu olarak çalışan emekliler, bu şekilde borçlarından kurtulacak.


ANNELER 6 YIL KAZANACAK


SSK’lılara tanınan doğum borçlanması hakkı, Bağ-Kur’lu ve memur anneleri de kapsayacak. Borçlanılabilecek çocuk sayısı ise 2’den 3’e çıkarılacak. Böylece çalışan anneler emeklilik için 6 yıl kazanabilecek. Tüp bebek deneme sayısı 3’e yükseltilecek.


ATALAY’DAN TORBA YASA MÜJDESİ


​AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, torba yasayı bekleyenleri ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, dün toplanan Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) alınan kararlarla ilgili bilgi verdi.


“TORBA YASA EN GEÇ 9 EYLÜL’DE TAMAMLANSIN”


Atalay, TBMM’nin daha önce 7 Eylül’de Torba Yasayı görüşmek için toplantıya çağrıldığını ancak CHP’nin olağanüstü kongresi nedeniyle tarihin 8 Eylül’e çekildiğini ifade etti. Meclisin kısa bir tatil yaptığını, Torba Yasa sonrası biraz daha tatil zamanı olacağını kaydeden Atalay, “1 Ekim’de Meclis normal toplantısına başlıyor, yeni yasama yılı toplantısına. Ama peşinden kurban bayramı tatili var, zaten orada bölünmeler var. Yani şöyle böyle Ekimin 12’sine kadar Parlamento’da çok hızlı bir çalışma olamayacak. Dolayısıyla bizim düşüncemiz, planımız şu anda 8’inde 9’unda en geç Meclis’te Torba Yasa tamamlansın, ondan sonra da milletvekillerimiz tatile girmiş olsunlar ve bu tatillerini kurban bayramıyla birleştirmiş olsunlar” dedi.


ÖĞRETMEN VE MADENCİLERLE İLGİLİ DÜZENLEME


Torba Yasa Tasarısı’nın bir an önce yürürlüğe girmesi konusunda toplumsal bir beklenti olduğunu, dolayısıyla bunun bir an önce çıkarılması gerektiğini dile getiren Atalay, söz konusu yasanın kapsamı içinde 40 bin öğretmen atamasıyla ilgili kadro tahsisinin yanı sıra madencilerle ilgili düzenlemeler bulunduğunu söyledi.


“TOPLUMSAL BEKLENTİYİ KARŞILAMAK İSTİYORUZ”


Torba Yasa’nın çıkarılması konusunda muhalefete de görev düştüğünü ifade eden Atalay, siyaset kurumunun toplumsal beklentileri gidermek, karşılamak, talepleri dinlemek ve yerine getirmek durumunda olduğunu vurguladı. Atalay, “Muhalefet partileriyle birlikte bu toplumsal beklentiyi karşılamak istiyoruz. Onlarla da bugün bu şekilde görüşmeler yapılmış olacak” dedi.


HÜKÜMETTEN TORBA YASA MESAİSİ


Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti milletvekillerine gönderdiği mesajda ilk talimatını verdi. ‘Torba Kanun’u yeniden ele alınması nediyle Başbakan Davutoğlu Ak Parti’li vekillerden 1-9 Eylül tarihleri arasında Ankara’da kalmalarını istedi. Davutoğlu, AK Parti’li vekillerden 1-9 Eylül tarihleri arasında Ankara’da kalmalarını istedi. 1-9 Eylül’de görüşmesi yarım kalan ‘Torba Kanun’ yeniden ele alınacak.


YÜZBİNLERİ İLGİLENDİREN TORBA KANUN İÇİN TALİMAT


Ahmet Davutoğlu’nun Meclis’teki ilk icraatı olacak olan ‘Torba Kanun’ yüzbinlerce insanı yakından ilgilendirirken Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesine denk gelen görüşmeler olaylı geçmişti.


ARAÇLAR BORÇLARINDAN ARINACAK


Çok yakında Meclis’ten geçmesi beklenen Torba Yasa ile birlikte milyonlarca araç borçlarından arınarak satışa çıkartılabilecek.


Türkiye’de milyonlarca araç sahibi heyecanla Eylül ayını bekliyor. Çıkartılacak yasa kapsamında borcundan bir şekilde kurtulacak milyonlarca araç sahibi ya aracını bir üst model ile yenileyecek ya da araç macerasından tamamen vazgeçecek.


Türkiye’de motorlu taşıtlar vergisi, trafik cezaları ve ödenmemiş muayene ücretleri bulunan yaklaşık 6 milyon aracın olduğu tahmin ediliyor.


Bu rakamın içinde, maddi imkânsızlıklardan ötürü borcunu ödemeyenlerin yanı sıra Torba Yasa’nın gündeme gelmesiyle birlikte uyanıklık yaparak ödemelerini erteleyerek tasarının yasalaşmasını bekleyenlerin de olduğu biliniyor.


TORBA YASADA ÖNEMLİ GELİŞME
 
YEDİEMİNLERDE BİNLERCE ARAÇ VAR


Öyle ya da böyle söz konusu borçlar yüzünden milyonlarca vatandaş araçları üzerinde hiçbir şekilde tasarrufta bulunamıyor.


Çünkü cezalardan ve borçlardan ötürü araçların satışı Noter ’de dahi olsa hiçbir şekilde mümkün olmuyor. Bu durumdaki vatandaşlar genellikle araçlarını trafiğe çıkartmaya korkup kapı önlerinde yatırmayı tercih ederken, cesaretini toplayıp trafiğe dalanlar ise polise denk gelmeleri halinde soluğu Yediemin otoparklarında alıyor. Yetkililerinden alınan bilgilere göre, otoparklarda bu durumda bulunan binlerce aracın uzun bir süredir yattığı belirtiliyor.


TAKVİM NETLEŞTİ


İşte aracı olup da borcu ve cezasından ötürü eli kolu bağlı olan milyonlarca vatandaşı sevindiren haber geçtiğimiz günlerde Hükümet kanadından geldi.


AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli Torba Yasa’nın 27 Ağustos’tan sonra görüşülmeye başlayacağını ve Ekim ayına kalmadan yasalaşacağını belirtmişti.


GECİKME FAİZİ ALINMAYACAK, ANAPARA YAPILANACAK


Eylül ayı içerisinde yasalaşması beklenen tasarı ile birlikte 6 milyon kişinin motorlu taşıtlar vergisi, trafik cezaları ve muayene ücretlerine eklenen gecikme faizi ve gecikme zamlarının tahsilinden vazgeçilecek.


31 Aralık 2013 tarihinden önce verilmiş olan ve tutarı 120 liranın altında kalan trafik idari para cezalarının ise tahsilinden tamamen feragat edilecek. Yasa kapsamında yapılandırılan tutarlar peşin, 6, 12 ve 18 eşit taksitte ödenebilecek. Bu kapsamda yapılandırılacak kamu alacağı tutarının toplamının ise 10 milyar lirayı aşacağı tahmin ediliyor.


ŞERHLER KALKACAK, PİYASA HAREKETLENECEK


Borçların yapılanması ve faizlerinin silinmesi ile birlikte binlerce aracın üzerinde bulunan şerhlerde kalkacakken, araçlarla ilgili satış işlemlerinin de önü açılmış olacak.


Sektör temsilcilerine göre böyle bir durumda Eylül ayı itibariyle ikinci el piyasasında ciddi anlamda hareketlenme yaşanacak.


EYLÜL AYINI BEKLEYİN!


İkinci el araç alacak vatandaşlara ‘’Eylül ayını bekleyin’’ çağrısında bulunan İstanbul Oto Galericileri Esnaf Odası Başkanı Kenan Taşlıdağ, piyasada cezalarından ve vergi borçlarından ötürü trafiğe çıkmayan ve üzerinde hiçbir tasarrufta bulunulamayan binlerce aracın olduğunu ve bunların sokaklarda yattığını belirterek, ‘’Torba Yasa’nın çıkmasıyla birlikte bu araçlar cezalarından ve vergi yüklerinden kurtulacak. Zaten borcu olduğundan ötürü hiçbir şekilde satışı gerçekleşmiyordu. Böylelikle artık satışa çıkartılabilecekler. Bu durumda ister istemez ikinci el araç piyasasında ciddi bir hareketliliğe yol açacaktır.’’ diye konuştu.


İstanbul Anadolu Yakası Oto Galericileri Derneği Başkanı Erdoğan Bayrak ise; Torba Yasa ile birlikte gelecek olan af ve yapılandırma ile birlikte eski model araç sahiplerinin bu yükünden kurtulmak için araçlarını satışa çıkartacaklarını belirtti.


TORBA YASA ÇUVALA DÖNDÜ


DEVRİMCİ İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, özellikle Soma’da hayatını kaybeden, yaralı olarak kurtulan işçilerin geleceği ve aileleri, taşeron işçilerin sosyal hakları, kıdem tazminatı alabilmeleri ve toplu sözleşme gibi maddelerin yer aldığı ve TBMM’nin 1 Ekim’de açılacak yeni yasama dönemine kalan Torba Yasa’nın çuvala döndüğünü söyledi. Beko, yaşam odasının Torba Yasa’dan çıkartılmasının ise ölüme davetiye olduğunu öne sürdü.


DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Torba Yasa’yla ilgili sert eleştiriler yaptı. Beko, özellikle Soma’da yaşamını yetiren maden işçileri, yaralı kurtulan işçiler, ailelerin geleceğiyle ilgili maddelerin yer aldığı, kamuda çalıştırılan taşeron işçilerin sosyal hakları, kıdem tazminatı, toplu sözleşme hakları, SSK, Bağkur prim ve vergi borçlarının yapılandırılması gibi maddelerin yer aldığı, ancak 1 Ekim’de açılacak TBMM’nin yeni yasama dönemine sarkan Torba Yasa’nın eksikliklerle dolu olduğunu söyledi. Beko, sendikaların Soma’da 301 işçinin ölümüyle sonuçlanan facianın bir daha yaşanmaması için yaptığı girişimleri dikkate alan Hükümet’in konuyla ilgili çalışma başlatmasını sevindirici bulduklarını, ancak daha sonra 20-25 maddelik Torba Yasa tasarısının 135 maddeye çıktığını, torbanın çuvala döndüğünü dile getirdi.


TORBADAN ÇIKAN YAŞAM ODASI KARARI ÖLÜME DAVETİYE
Avrupa’da 1946 yılından itibaren madenlerde yaşam odaları bulunduğunu ve işçi sağlığı güvenliği önlemleri alındığını belirten Beko, bu nedenle Soma benzeri maden kazası yaşanmadığını söyledi. DİSK ve bağlı sendika Dev Maden Sen olarak maden kazalarının yaşanmaması için gerekli önlemleri içeren dosyayı sorumlu bakanlık Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, TBMM’de grubu bulunan siyasi partiler, Meclis Başkanlığı’na verdiklerine dikkat çeken Beko, Başbakanla da görüştüklerini söyledi. Beko, 2014 yılının ilk altı ayında Türkiye’de binlerce işçinin iş kazalarında yaşamını yitirdiğini, 20 bin işçinin de yaralandığını, sakat kaldığını söyledi. Türkiye’nin iş kazalarında Avrupa birincisi, Soma faciasından sonra dünyada ise ikinci sıraya yerleştiğini dile getiren Beko, “İşçi sağlığı ve iş güvenliğinin ne kadar hayati ve önemli olduğunu yetkililere iletmemize karşın Torba yasa içeresinde olan komisyonlarda konuşulan, özellikle madenlerin olmazsa olması yaşam odaları malesef Torba Yasa tasarısı hazırlanırken içinden çıkartıldı. Bu durum önümüzdeki dönemde maden işçilerine bir ölüm davetiyesidir. Bu Torba Yasa bu şekliyle çıkarsa gelecekte iş kazalarını ve iş cinayetlerini önlememiz mümkün olmayacaktır” dedi.


MADENLER ÖZELLEŞMEMELİ; TAŞERON ÇALIŞMAMALI
Kani Beko, Türkiye’nin iş yaşamında her geçen gün taşeron cumhuriyetine dönüştüğünü, 2.5 milyon taşeron işçi bulunduğunu söyledi. Bu işyerlerinde işçi sağlığı ve iş güvenliğiyle ilgili önlem alınmadığını tespit ettiklerini dile getiren Kani Beko, “Sigortasız, ilkel koşullarda çalışılan işyerleri var. Belediyelerde ve devlet kurumlarında teşerona kesinlikle son verilmelidir. Hükümet Sözcüsü ve Çalışma Bakanlığı Torba Yasa öncesi taşeron işçilere müjde olacak düzenlemeler olacağını açıklamıştı. Ama Torba Yasa içinde ne belediye ne de devlet işletmelerinde çalışan işçilere maalesef kadro düzenlemesi yeralmadı. Biz özellikle madenlerde özelleştirme olmaması gerektiğini, taşeron işçi çalıştırılmamasını savunuyoruz. Bu ölümlerin olmaması için madenleri Türkiye Kömür İşletmeleri çalıştırmalıdır. Madenler TKİ denetiminde çalışmalıdır” diye konuştu.


Torba Yasa son dakika – Torba Yasa kararları – Torba Yasa 10 Eylül 2014 haberleri. Torba yasa nihayet meclis gündemine geldi. 20 Milyon kişi Torba Yasada çıkacak yasaları bekliyor. Torba yasası son dakika haberleri haberkita.com da


Elektrik borçlarına af ve taksit
madencilere yeni yıla kadar değişiklik yok yeni yılda düzenlemeler geçerli. çalışan işçilerde kıdem şartı aranmıyor. yeraltında bir gün dahi çalışanlar kıdem tazminatından yararlanacak.
esnaf vergileri silinmiyor. vergi asıllarının tamamı ve cezaların tamamı yeniden yapılandırılacak ve 18 eşit takside bölünerek devlete ödenecek. Devlet taksitlte de olsa ödeyin diyor
Devletten 120 liranın altında ceza almışsanız siliniyor. sigara için kesilen cezalar affedilmiyor.
Soma ile ilgili maddelere gelince; maden kazasında ölenlerin eşi veya çocuklarından birisi kamuda istihdam edilecek, madencilerin borçları silinecek.
40 bin atamanın 35bini yeni yıla kadar yapılacak 
4Clilerle ilgili özelleştirme uygulamaları ile anlaşmaları feshedilen personele malulluk aylığı bağlanacak, bu aylık bağlanana kadar başka kurumlarda istihdam edilecekler
aile hekimlerinin çalışma saatleri yenilendi. nöbet tutmaları yasal haline getirildi.
eve temizliğe çağırılan kadınlar 10 günden fazla çalıştırılıyorsa sigortalı yapılacak yoksa asgari ücret tutarında her ay ceza ödenecek.
milletvekillerinin emekliliği ile eklenmek istenen düzenlemeden vazgeçildi.
internet erişiminin engellenmesi kararı gerektiğinide 4 saat içinde verilecek.
Türkiye’ni en kıymetli arazisi Ataşehir Belediyesi’nden alınarak Ümraniye Belediyesi’ne verildi.
Taşeronlaşmanın önünü açacağı iddia edilen tartışılan madde yasalaştı. Kamuda çalışan taşeronlarla 3 yıllık sözleşme yapılabilecek yani taşeronlaşma daha da kolaylaştı.
haberkita.com

Bir yanıt yazın