Pazartesi , 23 Aralık 2024

Hastane Koridorunda “Yetiş Hemşire” Feryadına Son

hastane-koridorunda-yetis-hemsire-feryadina-s-7868587_x_300

Hastanedeki panik butonundan görüntü, – Hitit Üniversitesi ÇorumEğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir’in açıklamaları, – Butona basılarak doktorların gelmesi, – Hasta yakını Zülfiye Özçulha’nın açıklamaları, Hastane koridorunda “yetiş hemşire” feryadına son-Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinin koridorlarına yerleştirilen “panik butonu” ile ani gelişen durumlara hızla müdahale edilmesi ve acil yardım sırasında kargaşanın önüne geçilmesi hedefleniyor-

Hastane yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Zehir: “Sıra bekleyen hastalarımızın başına herhangi bir şey geldiği zaman bağrış çağrış içerisinde etrafta koşturulmaya başlanıyor, ‘yetiş hemşire’ diye bağrılıyordu. Artık bunu sona erdirdik. Hasta ve hasta yakınlarımız sadece butona basarak kısa süre içerisinde sağlık yardımı ya da başka yardımı alabilecek durumdalar”

KEMAL KARADAĞ – Çorum’un yanı sıra Amasya ve Yozgat gibi komşu illere de hizmet veren Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, hasta ve hasta yakınlarının yoğunlukta olduğu bölgelere yerleştirilen 100 “panik” butonu” ile acil yardım talepleri karşılanıyor.Hastane yönetimi tarafından poliklinikler ve bekleme salonları başta olmak üzere koridorlara ve belirlenen bazı bölgelere hasta ya da hasta yakınının yaşadığı sağlık sorunlarına anında müdahale edebilmek amacıyla panik butonları yerleştirildi.Hastanede muayene sırasında beklerken veya herhangi bir yere gitmek istediği esnada fenalaşan, baygınlık geçiren, sağlık sorunu yaşayan kişilerin yakınları ya da vatandaşlar tarafından panik butonuna basılması halinde, çağrının alındığı bölgeye sağlık memuru, hemşire ve güvenlik görevlisinden oluşan ekip sevk edilerek, müdahale yapılması sağlanıyor.Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni uygulamaya konulan panik butonunun çalışma sistemini anlattı.Yataklı servislerde benzer sistemlerin bulunduğunu ifade eden Zehir, hasta ve hasta yakınlarının yoğunlukta bulunduğu poliklinik, bekleme salonları ve koridorların yer aldığı bölgelerde yaşanan ani gelişen durumlara müdahale edebilmek için bu sistemi kurduklarını ifade etti.- “Yetiş hemşire” diye bağırmaya son

Hasta ve hasta yakınlarının yoğunlukta olduğu bölgelerde yaşanan ani rahatsızlanmaların oluşması durumunda yaşanan bağrışmalar ve kargaşaların önüne geçilerek anında müdahaleyi amaçladıklarını vurgulayan Sinan Zehir, şöyle devam etti: “Buradaki amacımız, polikliniklerde sıra bekleyen hastalarımızın başına herhangi bir şey geldiği zaman etrafta dolaşıp, ‘doktor nerede, hemşire nerede, sağlık memuru nerede’ diye bağrışmak yerine bu butona basarak, sağlık ve güvenlik yardımı alabilecekleri bir sistem kurduk. Sıra bekleyen hastalarımızın başına herhangi bir şey geldiği zaman bağrış, çağrış içerisinde etrafta koşturulmaya başlanıyor, ‘yetiş hemşire’ diye bağrılıyordu. Artık bunu sona erdirdik. Hasta ve hasta yakınlarımız sadece butona basarak, kısa süre içerisinde sağlık yardımı ya da başka yardımı alabilecek durumdalar. Halk bu sisteme alıştı. Polikliniklerde ya da başka bir bölgedeki kargaşa da sonlandırıldı.”Poliklinikler ve bekleme salonları başta olmak üzere hastanenin dört bir köşesine bu sistemin kurulduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Zehir, şu anda 100 panik butonunun kullanımda olduğunu ve sistemin sorunsuz bir şekilde çalıştığını aktardı.

Zehir, hastane koridorlarında ve farklı yerlerinde butonların bulunduğu, anında müdahalenin yapıldığı Türkiye’deki ilk hastane olduklarına da işaret etti.Muayeneye için hastaneye gelen Zülfiye Özçulha ise kurulan yeni sistemden memnun olduklarını belirtti.Kurulan sistem nedeniyle hastane yönetimine teşekkür eden Özçulha, “Hastanemizdeki yenilikler bizleri de mutlu ediyor.

Bu sistemden memnunuz. Daha önce bir hasta muayene olmaya geldiği sırada aniden bayıldı. Bizler panikledik, sonra koşuşturma başladı. Bağrışmalar yaşandı. Yetkili, sağlık görevlisi aranmaya başlandı. Ancak, şimdi bu sistemle bunlar sonlandırıldı. Acil durumda bu butonlara basılıyor, sağlık görevlilerimiz de anında yanımıza geliyor” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın