Celal Bayar Üniversitesi’nde yapılan araştırmada, Sinovac aşısının erkeklerin yüzde 97, kadınlar da ise yüzde 99 oranında bir antikor geliştirdiği ortaya çıktı.
Geçtiğimiz günlerde ülkemize gelen Pfizer/BioNTech aşısının dışında bir de Çin’den tedarik edilen Sinovac aşısı kullanılıyor.
Geniş kesimlere uygulanan aşı için ise gerekli testler uygulanmaya devam ediliyor.
Bu kapsamda, Manisa CBÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları, Halk Sağlığı ve Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından yürütülen ’SARS CoV-2 İnaktif (Sinovac-Coronavac) Aşısının Bağışıklık Yanıtı’ konusundaki bilimsel çalışma tamamlandı.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Bilimsel Araştırma Fonu Desteği ile Türkiye’de geniş ölçekte kullanılan SARS-CoV-2 inaktif Sinovac (Coronavac) aşısının antikor oluşturma yetkinliği konusunda yapılan çalışma, Türkiye’de sonuçları açıklanan ilk kapsamlı çalışmalardan biri olma özelliğini taşıyor.
Birçok değerli bilim insanının katkı verdiği çalışmada, SARS-CoV-2 Spike (Dikensi) proteininde virüsün insan hücrelerine bağlandığı bölgeye (RBD) karşı oluşan nötralizan antikorlar kantitatif ve kalitatif olmak üzere iki farklı testle saptandı.