Esenyurt Psikolog, Uzman Psikologlar, Çocuk Psikologları, Pedagoglar, Aile Danışmanları, Cinsel Terapistler alanında kendini ispatlamış, deneyimli ve akademik anlamda yetkin kişilerdir. Duygularınız, ilişkileriniz veya davranışlarınızla ilgili problemler yaşıyor, bir psikolog tavsiyesi almak istiyor ve bu mücadeleniz esnasında yardım almak istiyor olabilirsiniz. Ancak yardım almaya karar vermek gerçekten zor olabilir. Araştırmalar Türkiye’de her 4 kişiden birinin mental problemler yaşadığını göstermekte ve bu problemleri yaşayanların ancak yüzde birinin yardım aldığını göstermektedir. Eğer bir psikologdan yardım alamaya karar verdiyseniz hangi psikoloğa gitmeliyim ve bir psikologda olması gereken özellikler neler olmalıdır sorularını sormalısınız.
Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden yapılan bir araştırmaya göre, bazı psikoterapi formları hastaların depresyonunu, kaygısını, ağrı, yorgunluk ve bulantı gibi ilgili semptomları etkili bir şekilde azaltabilir. Araştırma, duygusal ve fiziksel sağlığın yakından bağlantılı olduğu ve bir psikolog görmenin bir kişinin genel sağlığını iyileştirebileceği fikrini giderek daha fazla desteklemektedir. Gerçekten bir psikologdan yardım alacağım kararı bile rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Size en uygun psikoloğu nasıl bulursunuz? Hangi psikoloğa görünmeliyim? Terapist seçimim nasıl olmalı?
Psikoterapi Nedir?
Psikoterapi, bireyin kendisinin çözemediği sorunlarının, uzman biri tarafından birçok farklı bakış açısıyla ele alındığı süreçtir. Psikoterapide bireyin içsel süreçleri tüm boyutlarıyla ele alınır. Psikoterapi başlı başına bireye kendisi ve yaşadığı olaylar hakkında farkındalık kazandırır.
Bireyler doğduklarından beri olumlu ya da olumsuz birçok olay yaşarlar. Ebeveynlerinizin size yaklaşımından okul sürecinizde yaşananlara, kardeşlerinizle aranızda yaşanan sorunlardan insanlarla etkileşimlerinize kadar yaşadığınız her şey sizin bugün olduğunuz kişinin bir parçasıdır.
EMDR Nedir?
EMDR nedir sorusunu psikologlar olarak sık sık duyuyoruz, bu sorunun cevabı; diğer adıyla göz hareketleriyle duyarsızlaştırma ve yeniden işleme, özellikle birçok sorunun altında yatan travmanın, günlük yaşamsal olaylardan kaynaklı sorunların, kaygı, anksiyete ve panik bozuklukların, yas süreci, kronik ağrı gibi bedensel sorunların tedavisinde çok sık başvurulan bir yöntemdir.
Psikoterapi Kimlere ve Kim Tarafından Uygulanır?
Psikoterapi kaygı ve anksiyete bozuklukları, depresyon, bağımlılık, yeme bozuklukları, kişilik bozukları, uyku bozuklukları gibi rahatsızlıkların haricinde günlük yaşamdaki kaza, deprem, boşanma, fiziksel hastalıklarda da etkilidir.
Psikoterapist ve psikolog farklı kavramlardır. Psikoterapist denince akla psikoloji doktorları, psikiyatristler, psikologlar, psikolojik danışmanlar gelebilir. Fakat psikoterapist ünvanı, psikoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik ya da psikiyatri üzerine psikoterapi eğitim sürecini tamamlamış kişilere verilir.
Esenyurt Psikolog ve Aile Danışmanı