Depresyon ve unutkanlık şikayeti ile hastaneye giden kadının beyninde 8 santimlik canlı solucan bulundu.
Avustralya’da unutkanlık ve depresyon şikayeti ile doktora giden 64 yaşındaki kadının beyninden 8 santimlik bir canlı solucan çıkarıldı. Bu vaka tıp tarihine geçti.
Unutkanlık ve depresyon şikayeti ile hastaneye giden kadının beyninde 8 santim uzunluğunda canlı solucan bulundu. Canberra Hastanesi’nde yapılan araştırmaya göre bu tür solucan normalde piton yılanlarında bulunuyor. Olay, hayvanlardan insanlara hastalık bulaşmasının riskini gözler önüne seriyor.
DOKTOR SOLUCANI GÖRÜNCE NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI
Kanberra Hastanesi’nde enfeksiyon hastalıkları uzmanı Dr. Sanjaya Senanayake, nörocerrah meslektaşı Dr. Hari Priya Bandi’yi telefonla arayıp hastasının beyninden 8 cm uzunluğunda canlı bir yuvarlak solucan çıkardığını söyledi ve daha fazla adım atmadan önce Senanayake ve diğer hastane çalışanlarından tavsiye istedi.
“KİMSENİN AKLINA BÖYLE BİR ŞEY GELMEZDİ”
64 yaşındaki hastanın beyninde yapılan manyetik rezonans görüntüleme (MRG) taraması, ameliyat gerektiren anormalliklerin olduğunu gösterdi. Ancak nörocerrah Bandi, bu tür bir durumu hiç beklemiyordu. Bandi, “Nörocerrahlar sık sık beyindeki enfeksiyonlarla uğraşırlar, ancak bunun bir solucan olacağını düşünmek bile akıllarına gelmezdi,” dedi.
PİTON YILANLARININ OLDUĞU BÖLGEDE YAŞIYORMUŞ
Hastanın yakın çevresinin piton yılanları ile çevrili bir gölün çevresinde yaşadığı belirtildi. Direkt olarak yılanla teması olmasa da, hastanın ot topladığı ve bunları yemeklerinde kullandığı ifade edildi. Bu bağlamda, hastanın bu şekilde solucanla enfekte olmuş olabileceği düşünülüyor.
Olay, hastalıkların ve enfeksiyonların hayvanlardan insanlara geçmesinin riskini vurgulayarak, insanların ve hayvanların bir arada yaşadığı ve yaşam alanlarının örtüştüğü durumlarda bu tür tehlikelerin artabileceğine işaret ediyor.
Kaynak: Haberler.com