Cuma , 22 Kasım 2024

Sağlık çalışanlarına şiddet arttı

Medyada bu yılın ilk dört ayında basına yansıyan “sağlık çalışanlarına karşı şiddet” haberlerinin sayısı geçtiğimiz yılın ilk dört ayına göre yüzde 156 arttı.

Medyada bu yılın ilk dört ayında basına yansıyan “sağlık çalışanlarına karşı şiddet” haberlerinin sayısı, geçtiğimiz yılın ilk dört ayına göre yüzde 156 arttı.

Gaziantep’te Dr. Ersin Arslan’ın öldürülmesiyle tekrar gündeme gelen “doktorlara karşı şiddet” tartışmaları sürerken, konunun medyanın gündeminde geçtiğimiz yıla göre yüzde 156 daha fazla yer aldığı ortaya çıktı. Medya Takip Merkezi’nin(MTM) sağlık sektöründe şiddet sorunu araştırdığı çalışmada, son iki yılın ilk 4 ayında basına yansıyan “sağlık çalışanlarına karşı şiddet” olayları karşılaştırıldı. Doktorlar ve hemşireler dahil, tüm sağlık çalışanlarının maruz kaldıkları şiddet ya da öldürülme vakaları ile ilgili haberleri inceleyen MTM, vakaların geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 156 oranında artış gösterdiğini tespit etti.

– ALGI DA DEĞİŞTİ –

MTM’nin hazırladığı raporda basının sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı algısında da değişim yaşandığı görüldü. Basının, 2011 yılının ilk 4 ayında sağlık çalışanlarına şiddet haberlerini olay bazında ele alarak “Böyle adalet olur mu?”, “O katil de serbest kalmışâ€, “O da serbest” gibi başlıklarla sunduğu, buna karşın 2012 yılının aynı döneminde bu olayların toplumsal bazda ele alınarak, ”Doktor isyanı sokağa taştı”, “Doktorların sabrı taştı”, “Şiddet varsa sağlık yok”, “Hekimler iş bırakıyor” gibi başlıklarla verildiği görüldü.

(ANKA)

Haber7

Bir yorum

  1. Dayak, yaralanma ve tehdit gibi olayları belgeleyebilen tüm hekim arkadaşlar ABD’den “asylum” alabilmek için başvurabilir. Bunun için herhangi bir vize ile ABD’ye gelmeleri ve daha sonra gerekli kurumlara başvurmaları gerekiyor. Tüm hekimleri ABD’de hekimlik yapabilmek için gerekli sınavları almaya çağırıyorum ve böyle bir olay başınıza geldiğinde de kıymetinizin bilineceği yere gitmeye hakkınız olsun.

Bir yanıt yazın